22 Şubat 2015 Pazar

21. Hafta: Balıkesirspor 0 - 1 Gençlerbirliği (22.02.2015 - Pazar)


Geçen haftadan farklı olarak Stancu, Gosso, Ahmet Çalık eksikti. Yani Mesut Bakkal'ın yaptığı değişikliklerin aynısını İrfan Buz da yapardı. Mesut Bakkal'ın farklı yaptığı şeyler de var ama. Solda Halil İbrahim yerine Uğur oynadı. Ferhatlar yerine de Sedatla Ramazan vardı.

Deplasmanda ve acil puanlara ihtiyacı olan Balıkesir'e karşı olmamıza rağmen oyun avantajı bizdeydi. Biz iyi olduğumuzdan değil, Balıkesir çok kötüydü. Berat'ın pozisyonu dışında kayda değer bir pozisyonumuz olmadı.

Öncelikle Bandırmalı olarak rakibimiz Balıkesir'in bu kadar kötü olmasına üzüldüm. Muğdat ve belki Kulusiç dışında ne yetenek ne de irade vardı. Bu maçla birlikte Balıkesir'i kafada düşürdüm. Bir dahaki seneyi düşünmeleri gerekir. Çünkü Bandırmaspor'un güçlü bir Balıkesir'e ihtiyacı var. Rekabetsiz olmaz.

Attığımız gol şans golüydü. Uğur, önünde boş koridor bulan Mervan'a pas atmadı ve Mervan Uğur'a kızdı. Mervan çok haklıydı. Uğur orta yapmayı kafasına koydu. Berat'ı hedefledi ama ön tarafa doğru topa hareketlenen Berat markajın da etkisiyle topa dokunamadı. Arkada Guido, kaleciyle birlikte rakip sol bek Berkan'ı bozdu ve Berkan'ın kafasına çapan top ağlara gitti. Maçtan önce Uğur'a kim dua okuyorsa kalbinin çok temiz olduğu bu maçta da ortaya çıktı.

Berat'ı konuşmak gerekirse ben ondan çok şey bekliyorum. Tarz olarak Gerd Müller'in tanrısı olduğu tarz. Topsuz oyun, tilkilik, markajsız yani defanstan uzaklaşarak oynamak (Bkz. Mustafa Reşit Akçay'ın Gekas hakkında konuşması), kısa mesafelerde aniden hızlanmak gibi zekaya dayalı özellikler gerektiren, başkalarını bilmem, izlemesi çok keyifli golcü tipi. Örnekler çoğaltılır. İnzaghi, Huntelaar, Tanju, Gekas, Semih Şentürk aklıma gelenler. Yalnız, Berat, bu futbolculardan farklı olarak hava toplarında hiç yok. Bence kafa vuruşlarından çok, aldığı pozisyonla ilgili bir sorunu var. Topun indiği yerde bir, iki adım uzak kalıyor. Topsuz oyun kendi içinde birçok algılama, karar verme, tepki verme gibi bir sürü düşünme sürecini barındırır. Bu konuyla ilgili ayrıca yazmayı düşünüyorum.

Gençlerbirliği bu kadar kötü bir rakip karşısında farkı arttıramadı. Ali'nin kaçırdığı pozisyon büyük şanstı. Ramazan'ın da hakkını teslim etmek gerekir. Soğukkanlıydı.

Sedat'ı beğendiğim günü de gördüm. Kıyamet alameti olabilir.

Ne yazık ki Petroviç Mesut Bakkal'ın tarzına uygun, rakibi çoğu zaman nizami olmayan hareketlerle bozuyor. Tek başına takımın içine etse de tek kredisi bu olsa gerek.

Hakemin faul düdükleriyle üzerimizde baskı kurduğu anlarda allahtan tehlike yaşamadık. Hakemlerin bu tavrından nefret ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder